Kırılan Kollu Bariyer

Kırılan Kollu Bariyer Sistemi

Bazı durumlarda kollu bariyer sistemi açık alana kurulamamaktadır, yapının arsa sınırı buna müsait olmayabilir veya kapalı alanda otopark öncesi serbest kullanım alanı mevcuttur. Bir başka durum ise Bariyer sistemi montajı yapılacak yerde bir sundurma mevcuttur. Bu nedenlerden dolayı standart kollu bariyer sistemi kurulumu mümkün değildir. Tavan yüksekliği yetersiz yerler olarak isimlendirdiğimiz otopark alanlarında kırılan kollu bariyer sistemi kullanılmaktadır. Mafsallı bariyer sistemi olarak isimlendirilen kırılan kollu bariyer sistemi sorunun çözüm karşılığı olan bir bariyer sistemi ürünüdür.

Kırılan Kollu Bariyer

Mafsallı Bariyer Sistemi Özellikleri

Kırılan kollu bariyer sistemi 3-4 ve 5 metre kollu olabilmektedir. Kol boyuna göre hareket hız farklılıkları olan bariyer sistemi kırılarak açılması sebebiyle standart bariyerlere göre 0,50 sn daha yavaştır. Araç geçişleri emniyet fotoseli veya araç algılayıcı loop coil sistemi ile güvenli hale getirilebilmektedir. Kırılan kollu bariyer HGS Sistemi, plaka okuma sistemi, uzaktan kumanda, kartlı abone geçiş sistemleri ile birlikte kullanılabilmektedir. Kollu bariyer sisteminin aktif olduğunu sürücülere iletmek için led flaşör sistemi mevcuttur.

Kırılan Kollu Bariyer Sistemi kullanım yerleri

Mafsallı bariyer sistemiSite giriş noktaları hem yayaların hemde güvenliğin görevini yaparken yağışlı havalarda ıslanmaması için ve ayrıca projenin dışarı olan görünümü ve prestiji açısından mini çatı dediğimiz sundurmalı giriş kapıları inşaat firmalarınca yapılmaktadır. Sundurma yüksekliği bazı durumlarda kurulacak olan bariyer sisteminin kol uzunluğuna engel olmaktadır. Bu gibi durumlarda kırılan kollu bariyer sistemi kullanılabilir. Bir başka örnek ise kapalı garajlarda yapılması gerekilen bariyer sistemi uygulamalarıdır. Garaj tavan yükseklikleri 2,20-2,50 aralığında olması sebebiyle garajlarda kullanılacak bariyer sistemi modeli kırılan kollu bariyer sistemi olmalıdır.

Kırılan Kollu Bariyer Sistemi Montaj şekli

Standart kollu bariyer sistemlerinin montaj şekli ile aynı olan mafsallı bariyer sistemi için en az 50×50 beton bir zemin gerekmektedir. Gövdenin montajının yapılacağı bu beton zeminin orta noktasından enerji kablosu, fotosel veya araç algılayıcı loop coil kablosu, varsa buton kablosu ve ayrıca entegre edilecek HGS Sisteminin veya Plaka okuma sisteminin tetik kablosu çıkmalıdır. Kırılan kollu bariyer sisteminin taban ortasında bu kabloların gövde içerisine girmesi için geçiş boşluğu mevcuttur. Kablolar bariyer sistemi gövde içerisine alındıktan sonra fiziki montaj yapılır ve kablo bağlantılarına geçilir. Kırılan Kollu Bariyer Sisteminin kablo bağlantıları bitirildikten sonra test ve devreye alma işlemlerine geçilir.